Visio Het Loo Erf 15

Dinsdag 28 april 2015

Na een lang en gezellig weekend was het vreemd om met een maandaggevoel op dinsdag te beginnen. Ik moest steeds m’n rooster checken om er achter te komen welke training ik had. De dag begon net als op de maandag om 10.30 uur met Braille. Daarna het gesprek met de Trajectbegeleider. We hebben contact gehad met Visio Rotterdam over de Mobiliteitstraining in de regio als voorbereiding op een geleidehond. Ik kan binnenkort een telefoontje van de planning verwachten voor een afspraak. KNGF komt op 29 mei voor een gesprek.

Na de lunch bij Videologie gezichtsscherpte en gezichtsveld behandeld. Daarna een uur Braille. Ik ben bij het laatste hoofdstuk van het boek, gaat over Louis Braille.

20150428_202616.jpgNa het avondeten (Sperziebonen, gekookte aardappelen, kalkoenburgen en aardbeienvla) ben ik met Lieke wat boodschappen gaan doen, we hebben altijd de grootste lol in de supermarkt. Daarna op haar kamer thee gedronken en fijn gepraat. Tussendoor gebeld met m’n vriendin Ria, was fijn haar weer te spreken en zij en onze vriendin Anneke komen hopelijk binnenkort voor een ‘Meeloopdag’ op Het Loo Erf.

Rond 21.45 uur ben ik naar beneden gegaan en heb nog gezellig aan de stamtafel gezeten met een Rivella, geen wijn of bier deze week vanwege een antibioticakuurtje.

Woensdag 29 april 2015

De dag begon na het ontbijt met een uur Computertraining. Het werken met ‘Magic’, een vergrotingsprogramma, is het toch niet helemaal. Bij 20x vergroting kan ik het nog niet zien en de vraag is nu of het beeldscherm dichterbij moet. Zoveel mogelijk non visueel werken is het doel van deze trainingen. Vanaf de volgende training gaat het beeldscherm gewoon helemaal uit, kijken hoe dat bevalt.

Bij Videologie weer verder met gezichtsscherpte en -veld. Gezichtsveld is bij mij net als bij anderen, normaal. Gezichtsscherpte laat nogal wat te wensen over…

Bij Ergotherapie hebben we de functies van een IPhone eens onder de loep genomen. Wat zijn de verschillen met een Android telefoon? Zelf ben ik een Androidgebruiker, die helaas moet toegeven dat de IPhone meer te bieden heeft voor blinde en slechtziende gebruikers.

Om 11.30 uur voor de eerste keer ‘Koor’ bij muziek. Ik geef het een kans, maar voelt niet als ‘mijn ding’.

Na de lunch Computertraining zonder beeldscherm, het werkte eigenlijk heel ontspannen. Daarna een uur Braille en tot 17.00 uur Creatieve Vaardigheid. Ik ben begonnen met de zwarte stukjes van Moyoni.

20150429_202827 Esther en Rob.jpgOm 17.30 uur verzamelden zo’n 15 personen zich om uit eten te gaan. Er nemen in de maand mei veel revalidanten afscheid, vijf ervan hadden enkele mensen uitgenodigd om mee te gaan eten bij ‘Eetkamer Potjandorie’. Rob had gevraagd of ik ook mee wilde, natuurlijk! Het was bijzonder gezellig en we hebben lekker gegeten. Vooral het toetje, Italiaans Truffelijs, was een succes. De Bavaria 0.0 smaakte me ook prima, ’t is weer ’s wat anders…

Bij terugkomst bij Het Loo Erf heb ik nog even gezellig zitten kletsen aan de stamtafel.

Donderdag 30 april 2015

De Computertraining ging goed, ben bezig met de Word Module 2 opdrachten ‘Navigeren (Ctrl+F) ‘Zoeken en vervangen’ (Ctrl+H) en ‘Ga naar’ (Ctrl+G). Over een paar weken promoveer ik naar de VP Training, Verdieping en Praktijk.

Om 10.30 uur ben ik met Liza op de tandem naar het centrum van Apeldoorn geweest. Ik mocht zelf kiezen naar welke winkel ik wilde en daar evt. iets kopen. Ik wilde naar de Xenos en vroeg of deze überhaupt in dit winkelcentrum zat. “Ja”, zei Liza. De eerste de beste persoon die langskwam vroeg ik waar de Xenos zat. “Daar staat u voor mevrouw.” Grappig hoor!! In de winkel om hulp gevraagd bij het vinden van kaarten. Om hulp vragen kan ik dus wel. Dat doel ‘Genieten’ spreekt me meer aan; Wat mij betreft kan ik daar volgende week weer mee verder.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Koninklijke Visio met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *