Rob Prooi Memorial Cross

Mooie foto’s van een mooie dag.

DSC08891.JPG

In 1998 ben ik met mijn man, Rob Prooi, begonnen met het organiseren van de Energie Country Cross in het recreatiegebied Kooiwalbos. Zes jaar hebben we deze cross samen mogen organiseren. Toen Rob in 2004 overleed, werd datzelfde jaar de eerste Rob Prooi Memorial Cross gehouden en vandaag was al weer de 10de editie.

Het was een prachtige dag, lekker weer, zonnetje. Door de regen van de afgelopen dagen was het parcours lekker drassig en zwaar. Voor de vrijwilligers ook een keer fijn dat ze niet staan te blauwbekken in de regen.

Vanochtend stond rond 7.30 uur de eerste ploeg al in het veld om het parcours voor de 1.000 meter uit te zetten. Een uur later was de koffie al niet meer aan te slepen, een fijne groep enthousiaste mensen had zich verzameld voor het uitzetten van de ronde van 2,5 km. en het inrichten van de finish en juryplaatsen. Zelf was ik de eerste uren in de kantine aanwezig bij het wedstrijdsecretariaat en heb me bezig gehouden met de kleine noodzakelijkheden. Rond half 11 ben ik met Ron naar het parcours gegaan, waar iedereen al helemaal gereed was voor de eerste start. Deze was om 11.00 uur voor de pupillen. Zij liepen 1.000 m. De snelste kwam al na 3.55 min. over de finish! Om 11.15 uur was de 2.000 meter voor junioren. Ook hier werd rap gelopen, 7.02 min. voor de winnaar.

Rond 12.00 uur werd het behoorlijk druk op het crossterrein. Zo’n 70 atleten gingen om 12.15 uur van start op de 5 en 10 km. Een record aantal voor deze cross! Door het mooie weer waren er veel na inschrijvers. Geweldig natuurlijk, alleen was daar qua aantal herinneringen niet echt rekening mee gehouden, even na bestellen dus!

De snelste loper op de 5 km. kwam al na 18.33 min. over de streep. Bij de 10 km. kwam de eerste na 36.59 min. binnen.

Nog geen uur na de start waren alle lopers binnen en werd het parcours in razend tempo afgebroken en opgeruimd. Uit niets bleek meer dat er een uur eerder een groot evenement gaande was, alleen een baggerbad verraad waar zo’n 140 lopers zijn gefinisht. Om 13.40 uur reed ik met de laatste vrijwilliger mee richting de kantine. Daar vond rond 14.30 uur de prijsuitreiking plaats.

In de afgelopen jaren heb ik kunnen rekenen op een fantastische groep vaste vrijwilligers zoals Jan, Klaas, Ron, Piet, Aad, Marja en Erik. Gelukkig is daar wat nieuw bloed bij gekomen met Pieter, Rob, Jeroen en Jelle. Klaas was er dit jaar voor het eerst niet bij, maar in de weken voorafgaand heeft hij zeker een bijdrage geleverd aan het succes van deze dag.

Alle vrijwilligers verdienen uitgebreid dank voor hun inzet, dit jaar gelukkig in een heerlijk zonnetje, maar zij stonden in eerdere jaren in sneeuw, wind en regen. Dank aan de parcours bouwers Aad Jeroen, Jan, Pieter, Rob, Patrick; Parcourswachten Marja, John, Thea, Carina, Christine, Rob, Marry, René, Danielle, José, Gerard, Ron, Kai, Esther en Jeanette; Starter en PR Piet; EHBO’er Henk; Wedstrijdsecretariaat Ron, Jacquelina, José en Margot; Wedstrijdleider/scheidsrechter Erik: Jury Jelle, Jeanette, Jacques, Wilco en Etienne; Uitgifte herinneringen Judith; Fotografen Raoul en Rudi; Barbezetting Marry, Marius en Irene. En dank aan voorzitter Leen voor de prijsuitreiking.

Maandagochtend zal wel even schrikken zijn; De aanhanger zit nog helemaal vol met de spullen van het terrein, één grote blubberzooi. Dat wordt boenen! Maar dat is maandag, nu even nagenieten, of bijkomen 🙂

Ik kijk al weer uit naar volgend jaar, het was een topdag!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *