Informatiemiddag KNGF Geleidehonden

Wat een mooie ervaring! Het is niet voor iedereen een rondleiding te krijgen bij KNGF Geleidehonden in Amstelveen. Als deelnemer wordt je keurig opgehaald bij het NS station en hartelijk ontvangen met koffie, (warme) gevulde koeken en informatie. In kleine groepjes werden vier verschillende aspecten van het werk van KNGF belicht.

IMG_6033.JPGEerst mocht ik met geleidehond in opleiding Cathlyn en haar trainer Frans een obstakelparcours afleggen. Het is eerst even wennen om je door de hond te laten leiden, maar wat een fijn gevoel! Zonder dat je er erg in hebt duwt en trekt ze je om de obstakels heen. De ‘click’, het looptempo en karakter zijn bepalend of een hond en ‘gebruiker’ matchen. Caitlin had ik zo mee genomen… Wat een schat!

Daarna een bezoek aan de cliëntenhuiskamer en verblijven. In de laatste fase van de training is een cliënt tijdelijk bij KNGF om te wennen aan de hond. Marleen, ervaren geleidehondgebruikster, legde uit hoe één en ander in z’n werk gaat. Zij heeft zelf nu haar 3de geleidehond, Tessie.

IMG_6049.JPGVervolgens de kennismaking met Zias, een zwarte labrador in opleiding, wat een dropje! Zo enthousiast en lief, ik bleef niet droog, heerlijk dat gelebber! Met hem mocht ik een aantal appèloefeningen uitvoeren, dat ging goed en was erg leuk. En ook deze lieverd had ik graag mee naar huis genomen.

Als laatste een bezoek aan de kennel. Dat was indrukwekkend, de liefde en het respect van de trainers en begeleiders voor de honden is ontroerend. De kennel is heel schoon en vriendelijk. Een prettige omgeving om als hond in opleiding te verblijven.

Na deze indrukwekkende tour kregen we naast een drankje en een knabbeltje ook de gelegenheid vragen te stellen en na te praten. Bij het afscheid kregen we een ‘goodiebag’ mee met diverse leuke en handige spulletjes.

De sfeer was heel prettig en het weer werkte mee. Al met al een bijzondere, indrukwekkende middag. Met dank aan Michael dat hij me wilde vergezellen deze dag en voor de prachtige foto’s.

Een waardevolle herinnering!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *