Een perfecte avond!

Ik kan met zekerheid zeggen dat ik niet eerder zo verrast ben als deze zaterdagavond. 7 lieve vriendinnen hebben mij de avond van mijn leven bezorgd. Nu ik dit schrijf vermoed ik dat ik dat in de bijna 48 jaar vaker gedacht moet hebben, maar met deze avond vers in het geheugen… Het was perfect!

Op zaterdagavond 8 augustus hadden we een etentje gepland met mijn aanstaande schoonmoeder en haar man. We zouden hen rond 17.00 uur ophalen in Capelle a/d IJssel. Aangezien ik nogal kan treuzelen ben ik rond 16.00 uur maar vast uit gaan zoeken welke jurk ik aan zou trekken. Ik had tegen half 5 net een beetje mijn gezicht en haar in de steigers toen de bel ging. Pascal deed gelukkig open, maar al snel werd ik naar beneden geroepen. Nog voor dat iemand sprak dacht ik: “Jee, dat zijn veel Jehova getuigen”, en meteen daarna een verwijtende gedachte richting Pascal: “Roep je me nou hiervoor naar beneden?”

Maar toen hoorde ik een paar bekende stemmen die mijn vrijgezellenavond aankondigden. Ria, Anneke, Margot, José en Jeanette stonden voor de deur. “Maar ik ga uit eten”, hoor ik mezelf nog zeggen. Niet dus! Wat een ongelooflijke verrassing!

Ria en Anneke, al vanaf mijn jeugd de vriendinnen die alle belangrijke gebeurtenissen in mijn leven hebben meegemaakt. Margot, José en Jeanette, vriendinnen die ik de afgelopen jaren heb leren kennen bij C.A.V. Energie,

Nog even de tijd gehad om me op te dirken en op naar… Bij Ria en Anneke in de auto werd het duidelijk dat we naar Dordrecht gingen, naar Andrea. Nog voor dat we bij Andrea binnen stapten kwam Cindy ons tegemoet.

Andrea heb ik in 2016 bij C.A.V. Energie leren kennen en het klikte meteen. Dat we best veel verschillen maakt onze vriendschap zo ontzettend leuk en gezellig. Cindy heb ik leren kennen via een gezamenlijke vriend, daar ben ik al 9 jaar enorm dankbaar voor.

Vanaf Andrea’s huis liepen we naar Park Merwestein. Iedereen had van alles mee genomen, binnen enkele minuten verscheen een complete picknick. En o wat was het allemaal lekker! Er was zoveel lekkers dat het niet allemaal op ging.

Het blijkt dat de dames al vanaf 15 juli contact met elkaar hadden en dit plan gesmeed hebben. Ze hebben onderling heel leuk contact gehad en leerden elkaar deze avond nog iets beter kennen. Wat heerlijk, al mijn wereldjes bij elkaar en het leek net of ik verwelkomt werd in een nieuwe vriendinnengroep. Ik heb zo van ze genoten!

Ik had hier best de hele avond kunnen blijven, maar er was opeens wat haast om naar een volgende locatie te gaan. Zo snel als de picknick was ingericht, was deze weer opgeruimd en liepen we richting de Dordtse jachthaven.

Nog steeds geen idee wat me te wachten stond, maar opeens liepen we naar een aanlegsteiger en gingen we aan boord van een waanzinnig mooie boot. De Elena, een splinternieuwe houten speedboot van ‘Si Barone’. We genoten van een prachtige rondvaart door o.a. de Dordtse havens. Mooi en we hebben er nog wat van opgestoken. Op het open water gingen we lekker hard, fantastisch met dit heerlijk, warme weer. Na ca. een uur legden we weer aan en wachtte de volgende verrassing.

Andrea kreeg telefoon en ik hoorde haar zeggen dat er om onze tafel werd gevochten. Huh!? Even later begreep ik waarom… Twee tafels aan het water, heerlijk windje, prachtig uitzicht! We streken neer op het terras van Café Restaurant Jongepier. Wat was het hier geweldig!

Een heerlijke avond! Iedereen gezellig aan het kletsen met een drankje en een lekkere bittergarnituur. Rond 22.00 uur gingen Cindy, Ria en Anneke op huis aan. De rest was nog niet van plan te gaan. Gelukkig, want ik had het gigantisch naar m’n zin.

Wat een rijkdom, zulke fijne mensen om me heen! Bedankt lieve meiden, het was een onvergetelijke avond!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *