Schaatsen in Breda

2010 Het vriest wel, maar er is geen natuurijs van betekenis te bekennen. Als ik eenmaal weer geschaatst heb, dan wil ik zo gauw mogelijk weer. Het is een heerlijke sport. Dit keer zijn we afgereisd naar de kunstijsbaan te Breda. Dichterbij en naar mijn mening leuker dan de Uithof in Den Haag. We hebben 3 keer 25 ronden gemaakt, bij elkaar dus zo’n 30 km.

In onze korte pauze hebben we de schaatsshop aldaar even bezocht. Ik twijfel al enige tijd of ik nieuwe schaatsen wil, die ik nu heb (Zandstra) zijn inmiddels al 20 jaar oud. Ik heb ze nog van m’n moeder gehad. De verkoopster stelde voor de schaatsen waar mijn voorkeur naar uitgaat eerst eens te huren. Het schijnt dat ze dezelfde soorten schaatsen verhuren als die in de shop staan. Goed plan!

Ook wel fijn is dat deze schaatsbaan goed met het OV bereikbaar is, kan ik ook alleen gaan als Gerard geen tijd of zin heeft. Het schijnt trouwens dat dit jaar een nieuwe kunstijsbaan in Dordrecht wordt geopend, dat zou helemaal te gek zijn. Ik overweeg in het volgende seizoen schaatsles te gaan nemen, Dordrecht is dan wel makkelijker dan Breda. Erg jammer dat die schaatsbaan in Rotterdam er niet meer is, daar had ik schaatsles in 1993/94.

Al met al een lekker dagje zo. Vanavond nog baantraining gehad bij C.A.V. Energie. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nu wel een beetje moe ben.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *