Nieuwe schaatsen

2010 Tot twee maal toe de Raps Voltage W8 gehuurd te hebben wist ik in ieder geval dat deze schaatsen het niet zouden gaan worden. Ik had m’n oog inmiddels op wat anders laten vallen de Zandstra Ving 3166 klapnoor, het mooie van deze schaats is dat je deze zowel als vaste als klapschaats kan gebruiken. Helaas werden deze niet verhuurd in de schaatsshop en bij de verkoopafdeling was mijn maat niet (meer) aanwezig.

In Hendrik Ido Ambacht een schaatsshop gevonden die zonder problemen deze schaatsen voor me wilde bestellen. Zelf had hij nog een maatje 39 staan, deze was veel te groot, dus een 38′je besteld. Grote teleurstelling toen 3 dagen later bleek dat deze ook te groot waren. De goede man een maat 37 besteld en nog geen 2 dagen later had ik ze in m’n bezit.

Superenthousiast meteen doorgegaan naar de Kunstijsbaan van Breda. Wat een heerlijke schaatsen, ik gleed er meteen mee weg. Geweldig! Na wat rondjes ook maar eens de klapstand geprobeerd, nou dat is helemaal geweldig. Dat rijdt me lekker! Ik ben dus enorm blij met mijn nieuwe schaatsen.

Ik heb begrepen dat goed leren schaatsen het beste gaat op vaste schaatsen, bij klapnoren kan je een slechte techniek beter verdoezelen.

Vanaf 1 maart kan men zich inschrijven voor schaatslessen op de Kunstijsbaan van Breda, ik denk dat ik dat maar eens ga doen. De Drechtstedenhal in Dordrecht is voor mij dichterbij, maar daar kan je alleen op dinsdagavond schaatsles krijgen via een schaatsvereniging. Mijn dinsdagavonden zijn al gereserveerd voor C.A.V. Energie. Dus wordt het waarschijnlijk lessen op maandagochtend om 10.00 uur.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *