Visio Het Loo Erf 6

Maandag 16 februari 2015

Een rustig weekend achter de rug, tijd om even lekker tot mezelf te komen.

De rit naar Het Loo Erf verliep voorspoedig. Zo kon ik op m’n gemak een bakkie doen, m’n koffer op de kamer zetten en het boek voor m’n eerste uur Braille pakken. We zijn begonnen met letters en lettercombinaties oefenen. Hierna twee uur Computertraining, Els was er deze week niet, haar vervangster melde me dat ik volgens Els klaar was me Word, nou en of ik klaar ben met Word! Ik schijn dus echt klaar te zijn met de basis en mocht gaan werken met Outlook, even wennen, nooit gebruikt.

Na de lunchpauze nog een uur Computertraining en daarna mocht ik een extra uur braille komen doen. Ging heel goed. We zaten lekker te kletsen en ondertussen las ik woordjes; ‘praten en braille tegelijk’.

Het avondeten was CaptainsDiner met zuurwaren; Kapucijners met gehakt, met uitjes, augurk, paprika en één of ander onbekend goedje. Captain of what?! Een roeiboot?! Met stroop was het nog best lekker. Toetje chocoladevla met slagroom. De vlag op de modderschuit zullen we maar zeggen.

Even een bakkie koffie en een leuk gesprek met Gerard, daarna bij Lieke op de kamer een fijn gesprek onder het genot van een bakkie thee. Aangenaam… en de tijd vliegt. Beneden aan de stamtafel was het ook weer heel gezellig.

Dinsdag 17 februari 2015

Vanochtend begonnen met Bewegingsagogie; Met Bas op de tandem door Apeldoorn op zoek naar uitdagende oversteekpunten. Vier keer de drukke Zwolseweg overgestoken, het ging goed, maar het was ook heel spannend. Daarna werd me gevraagd een route te lopen aan de hand van wat aanwijzingen. Dit vond ik helemaal spannend, was bang dat ik verkeerd zou lopen en Hanneke en Bas kwijt te zijn. Bij het bereiken van mijn bestemming was ik dan ook zeer opgelucht toen ik ze m’n naam hoorde roepen. Daarna nog een oversteekopdracht bij de Koninginnenlaan. Het leek niet zo’n moeilijk punt, maar door een onduidelijke verkeerssituatie raakte ik behoorlijk in paniek.

Die paniek zorgde ervoor dat ik het uur Braille dat daarna kwam niet goed doorkwam. Zat vol spanning en de tranen stonden in m’n ogen. Bij m’n trajectbegeleider m’n verhaal kunnen doen en tijdens de lunch een dikke knuffel van Ina gekregen, maar de spanning bleef in m’n lijf zitten. Wat is er toch met me aan de hand?! Ben ik m’n zelfvertrouwen kwijt? Komt hoop ik wel weer als ik op m’n gehoor leer te vertrouwen.

Bij zangles viel het de trainer op dat m’n adem nogal hoog zat, na wat ontspanningsoefeningen ging het eindelijk beter.

Om 15.15 uur had ik bij Team Verblijf een afspraak met m’n hardloopbuddy Kees, een bijzonder figuur, daar wil ik het graag bij houden. We hebben een mooie route gelopen, de training die ik in m’n hoofd had is er niet van gekomen, maar we hebben wel 11,5 km. flink door gelopen.

Na het avondeten, rauwe andijviestamppot, rundvlees en griesmeelpudding toe, ben ik met Erik naar het kleine winkelcentrum gegaan. We hadden nog een paar boodschapjes nodig voor de wijnavond bij Gerard. Ook weer een hele belevenis; In het donker lopen, een paar keer over een stoepje gestruikeld, maar verder ging het best goed. Het was ook nog gezellig.

20150217_210344.jpgIk was net op tijd terug voor de avondactiviteit; De kralen die ik vorige week gemaakt had, heb ik geregen en het resultaat is een, naar mijn mening, mooie kralenarmband. Met trots m’n kunstwerk aan enkele bewoners laten zien/voelen.

Om 21.15 uur was ik bij Gerard, met nog 5 anderen een heel gezellige wijnavond gehad. Weer voor herhaling vatbaar.

Woensdag 18 februari 2015

20150218_073213.jpgWat een prachtige zonsopgang hadden we vanochtend. Ik kon het niet laten foto’s te maken. Ben zo blij dat ik dit in volle glorie kan en mag zien.

Grrr… frustraties tijdens de twee uur Computertraining. Ben met het invoeren van een e-mailadres 35 minuten bezig geweest, omdat deze steeds fout werd aangevuld. Het kwam niet in me op om stiekem op m’n beeldscherm te kijken, dan had het met een minuut in orde geweest. Gek eigenlijk dat je daar gewoon niet aan denkt en een half uur blijft modderen. Uiteindelijk heeft een trainer me gered.

Tijdens het uur Braille ging het heel goed, woordjes en cijfercombinaties gelezen en… de laatste drie letters van het alfabet, X, Y, Q, en de É. Voor deze lettergroep is nog geen zin bedacht, leuke taak voor het weekend. Hierna een uur Creatieve Vaardigheid, handvaardigheid.

Na de lunchpauze Creatieve Vaardigheid in de vorm van keyboardles. Heb aangegeven ook piano te willen kunnen spelen met als einddoel het kunnen spelen van ‘Comptine d’Un Autre Été’.

Tenslotte nog een uur Braille. Verder gegaan met de nieuwe letters en m’n naam en telefoonnummer getypt.

Daarna een gesprek gehad met Team Verblijf. Er is besloten niet verder te gaan met de hardloopbuddy, het team wil die verantwoordelijkheid niet nemen. Ergens jammer, maar gezien de omstandigheden een goed besluit.

20150218_232119.jpgLekker gegeten; Patat, kip, salade en ijs toe. Bij de avondactiviteit een Rainstick gemaakt. Ik ben erg tevreden met het eindresultaat en het klinkt echt mooi… naar regen.

Kon daarna even m’n draai niet vinden, aan de stamtafel gaan zitten en gelukkig schoof Erik aan. Op de stamtafel liggen kranten; Je vraagt je af waarvoor… Voor die enkele goedziende die binnen deze muren ronddwaalt. Je kan het als slechtziende soms niet laten om de koppen te lezen. “Haatimams weigeren jojobeleid” Wat zijn Haatimams vroeg ik aan Erik, hij dacht aan één of andere bevolkingsgroep. Daar de rest van het artikel voor ons niet leesbaar was, bood Google de uitkomst; haat imams… tja.

Donderdag 19 februari 2015

Tijdens Computertraining verder gegaan met Outlook. Vanwege de nieuwe softwareversie klopt de lesstof niet helemaal. Heb besloten zelf de lesstof uit te schrijven.

20150219_122908.jpgVan één uur Creatieve Vaardigheid heb ik er twee gemaakt. Het mozaïekbord is bijna af, de randen knippen en voegen. Ben erg benieuwd naar het eindresultaat.

Nog even mee gegeten, we kregen een pizzapunt. Daarna lekker naar huis. Ik heb Moyoni erg gemist, hij mij ook geloof ik.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Koninklijke Visio met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *