Visio Het Loo Erf 37

Maandag 28 september 2015

Om 7.45 uur stond voor de laatste keer de taxi naar Apeldoorn voor de deur. Na twee uur werd ik afgezet bij gebouw Alpha; Klaar voor mijn laatste week bij Visio Het Loo Erf. Begonnen met een uur Braille. Hier kreeg ik de gelegenheid een afscheidsbriefje te typen voor mijn hoofdtrainer en contactpersoon voor Braille. In het vrije uur daarna ben ik op mijn kamer de diverse afscheidskaartjes en aardigheidjes in orde gaan maken.

Na de lunchpauze  ben ik bij VP Training begonnen met het opschonen van mijn account ‘aple43’. Mail en documenten waren gauw gewist. De overige tijd heb ik lekker zitten kletsen. Daarna het laatste uur Ergotherapie. We hebben nog een aanvraag voor een memorecorder en een sprekende keukenweegschaal doorgenomen. Daarna hebben we het eindverslag gemaakt. Heb bij deze trainingen  veel mogen ontdekken. Heb geleerd op een meer ontspannen wijze te werken in o.a. het huishouden.

Heb vanavond braaf het Captains Diner (kapucijners met gehakt) op m’n bord geschept. Ditmaal kregen we er aardappelpuree bij. Ben net als vorige week met Ina naar het winkelcentrum gegaan. Ik wilde haar trakteren op een ijsje, maar we hadden allebei geen trek. Ze heeft me geholpen bij het inkopen van allerlei vreetwaar, dat ik de komende dagen ga uitdelen.

Op mijn kamer verder gegaan met het schrijven van kaartjes. Ron 21.45 uur ben ik naar beneden gegaan, daar werd piano gespeeld door Hans en even later kwam Leo, die ging zingen. Ik ben lekker mee gaan zingen en dat klonk best goed. Leuk te horen van muzikanten dat ik gevoel heb voor muziek en dat ik er zeker wat mee moet blijven doen, zolang ik er maar plezier in heb. De hele avond rond de piano gestaan, heerlijk!

Dinsdag 29 september 2015

Ik had redelijk geslapen, maar was vanochtend toch moe. Na het ontbijt weer lekker naar m’n bed gegaan. Om 9.45 uur kwam Lieke, we zijn lekker een bakkie gaan doen. OM 10.30 uur werd ik verwacht bij VP, maar had er geen zin in, heb me afgemeld. Op m’n kamer rustig een kaartje geschreven voor mijn trajectbegeleider, bij haar had ik om 11.30 uur mijn laatste gesprek. Het was zoals altijd gezellig. We hebben het eindgesprek gehad, naar aanleiding hiervan kon zij een zeer positief verslag schrijven.  Ik heb haar verteld hoe mooi ik alle trainingen op elkaar vond aansluiten, dat alles in de laatste maanden op z’n plek viel. Ik  kijk met een goed gevoel terug op de afgelopen 9 maanden.

Na de lunch even gezellig met Lieke en Willem op een bankje in de zon gezeten. Wat ga ik hen missen! Om 14.00 uur ben ik een half uurtje naar Videologie gegaan. Alvast het eindgesprek gehad, morgen de laatste training. Bij Creatieve Vaardigheid heerlijk piano gespeeld. Het intro van ‘Nothing Else Matters’ klinkt al aardig. Bij VP Training lekker zitten typen. Ben iets eerder weggegaan, want om 17.10 uur had ik met Lieke en Willem afgesproken.

IMG_0701.JPGWe gingen met de bus naar het centrum van Apeldoorn, alwaar Arjen ons opwachtte. We zijn naar ‘Finnegan’s’  Pub & Restaurant’ gegaan voor een lekker hapje eten en een Quinness. De cheesecake mocht ook niet ontbreken. Het was erg gezellig zo met z’n viertjes. We zaten goed vol, lekker om de terug weg lopend af te leggen. Ook heel gezellig.

Aan de stamtafel de gezelligheid voortgezet. Toen Hans achter de piano plaatsnam en Leo zijn gitaar ter hand nam werd het helemaal gezellig. Heb met Willem gezellig zitten ouwe hoeren. Tegen middernacht maar eens naar boven… en weer naar beneden… 1,-2-3-2-1-0-1—3 en zo ging het nog wel even door. De lift draaide overuren. Lekker melig!

Woensdag 30 september 2015

Een beroerde nacht gehad; Loop al een paar dagen met hoofdpijn, maar zo erg als vannacht en vanochtend kende ik het nog niet. Na wat paracetamol en een ontbijt ging het toch wel. Mijn laatste brailletraining gehad bij mijn favoriete trainer. Mijn afscheidsbrief werd gewaardeerd en de Engelse Drop ging ze uitdelen, de roze koek kon ze echter niet weerstaan. We hebben heerlijk zitten praten en hebben besloten geen afscheid te nemen. We houden contact. Ook mijn laatste uur Videologie werd een feit. Een prettig eindgesprek en tot ziens. Ben bij handvaardigheid even gedag gaan zeggen en daarna een bakkie koffie. Ik had twee uur vrij en was van plan deze op mijn bed door te brengen. Ik kwam Willem tegen, hij stond te wachten voor zijn training Nordic Walking. Een frisse neus in het bos leek mij ook wel wat en gelukkig mocht ik mee van de trainer. Heerlijk en gezellig!

Mooi weer vandaag! Na de lunch weer gezellig met Lieke en Willem op een bankje gezeten. Om 14.00 uur was het tijd voor VP Training. Rustig zitten werken en daarna mijn laatste pianoles. Gewoon lekker zitten spelen en een gezellig praatje met de trainers. Ik ga waarschijnlijk niet veel doen qua pianospelen, maar had het niet willen missen. Voor wat betreft zingen heb ik mijn doel bereikt. Ik kan best lekker zingen en ga dit vast nog eens oppakken. Om 16.00 uur nog een uur Braille; “Wat gaan we doen deze les?” Heb een kaartje getypt voor mijn lieve vriendin Lieke en daarna hebben we lekker zitten kletsen. Dit gaan we morgen waarschijnlijk weer doen tijdens mijn allerlaatste training hier op Het Loo Erf.

Tijdens het avondeten heb ik me helemaal volgepropt met röstirondjes. Daarnaast kregen we kipsaté en lekkere salade. Welke smaak het ijsje had blijft een raadsel. De verpakking was bruin, het ijs was groen, het had iets weg van griesmeelpudding, maar er waren er ook die het naar kersen vonden smaken. Het was wel lekker

Om 18.30 uur gaf ‘Geleidehondenschool Herman Jansen’ een informatie avond. Lieke had hierin wel interesse en vroeg of ik mee wilde. Ze hielden een goed verhaal en Lieke mocht met een hond lopen. Willem en ik hebben daar wat foto’s van gemaakt. Hierna begonnen aan de ontmanteling van mijn kamer; De leuke kaarten van het prikbord, mijn creatieve uitingen van de tafel en de cadeautjes die ik heb gehad in de koffer.

Rond 21.00 uur ben ik Willem op gaan zoeken en zijn we naar beneden gegaan voor een drankje. Het was gezellig aan de stamtafel, een aantal revalidanten die ik al wat langer ken waren zo lief om er voor de gelegenheid bij te komen zitten. Mijn laatste avond aan de stamtafel van Het Loo Erf was ontspannen en gezellig. Rond middernacht ben ik met Willem nog even een biertje gaan drinken. De weg naar boven duurde weer lekker lang… 1-2-3-2-1-0-1-2… Wat zal die lift blij zijn als ik weg ben. Heb mijn laatste nacht zolang mogelijk uitgesteld, maar om 1.00 uur ging het kaarsje toch wel uit en bik m’n bed op gaan zoeken.

Donderdag 1 oktober 2015

Ja… Laatste keer gezellig gezamenlijk ontbijten. Het kopje thee, een bruine boterham op m’n bord en een beker jus d’orange van Lieke. Ik zal haar lieve zorgen erg missen. Ook de goede zorgen van de mensen van de keuken zal ik niet gauw vergeten, heb iedere dag tijdens het ontbijt en de lunch een plakje kipfilet van hen gekregen, waarom is me niet helemaal duidelijk, maar ik liet het me elke dag smaken. Ook het heerlijke plakje roggebrood met kaas en de beschuit met kruiden- of Komijnekaas aan mijn lijstje met fijne herinneringen toegevoegd.

IMG_0729.JPGVan 8.30 tot 10.30 uur de laatste VP Training. Een goed en gezellig eindgesprek gehad en daarna wat data overgezet op de diverse USB stckjes. Toen ik het rijk even alleen had en mijn PC afsloot en de spullen opborg, beseft ik even dat dit wel een heel fijne plek was. Bij het weglopen toch even wat tranen in m’n ogen. Ben de computertrainers tijdens hun pauze gedag gaan zeggen. Zij hebben wat tekst voor een ringtone ingesproken zodat ik niet vergeet pauze te nemen. Een geweldig leuk aandenken!

Mijn vrije uur heb ik gebruikt om het keyboard van mijn kamer terug te brengen naar de muziekafdeling, heb mijn koffer verder ingepakt en even genoten van een bekertje koffie. De combinatie van Cappuccino en Espresso is me goed bevallen en ook dit zal ik gaan missen. Om 11.30 uur mijn allerlaatste training, Braille. Ik heb met de trainer gezellig zitten praten en ben iets eerder gestopt om de andere brailletrainers gedag te zeggen.

Tijdens de lunchpauze had ik het even moeilijk, maar goed dat ik altijd een zonnebril op heb… Het was zó gezellig en veel te kort. Willem en  Lieke zijn met me mee gegaan om de laatste spullen van mijn kamer te halen. Bij het dichtrekken van de deur van 306 even ‘Doei” geroepen. Het voelde minder erg dan ik had verwacht. Heb enkele mensen nog gedag gezegd en ben met Lieke en Willem nog even op het bankje voor Alpha gaan zitten. Er stond nog zo’n heerlijk bakkie koffie op me te wachten. Toen werd het me wel even te veel.

Leo kwam langslopen en vroeg of wij Esther gezien hadden. “Nee”, riepen  wij in koor.  Willem vroeg: “Wilde je gedag zeggen dan?” waarop Leo met “Ja, maar zie haar nergens” antwoorde. Zo leuk, dollen met blinden! Door het gegiechel had ‘ie het uiteindelijk wel in de gaten.

Daar was José dan, de taxichauffeur die me voor de laatste maal kwam halen. Ja, toen was het toch wel even pittig, dat afscheid nemen.

IMG_0745.JPGDie negen maanden bij Visio Het Loo Erf hebben me verschrikkelijk veel gebracht! Ik heb veel geleerd, meer ontspanning gevonden, meer zelfvertrouwen gekregen, plezier gehad, een aantal leuke mensen leren kennen, een paar lieve vrienden in mijn hart gesloten en vier kilo aangekomen. Die kilo’s raak ik wel kwijt, de rest koester ik. Een prachtig avontuur was het!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Koninklijke Visio met de tags . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Visio Het Loo Erf 37

  1. Ilse Harleman schreef:

    Beste Esther,
    Mooi om je verhaal te lezen. Ik ben blij dat ik je als cliënt heb leren kennen, blij dat je bereid was om je persoonlijke verhaal te delen met mij, met Het Loo Erf, met Visio en met aanstaande cliënten. Je bent een mooi mens! Ik wens je alle goeds voor de toekomst en wie weet komen we elkaar nog eens ergens tegen. Het ga je goed!
    Hartelijke groet, Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *