Visio Het Loo Erf 13

Maandag 13 april 2015

Wat extra rust na de marathon had ik wel verdiend, vond ik. Daarom was ik pas rond 12.00 uur op Het Loo Erf en kon ik fijn aanschuiven bij de lunch. De ontvangst door mede revalidanten, trainers en overige aanwezigen was heel leuk, kon bij iedereen even vol trots mijn marathonavontuur delen.

Om 14.00 uur bestond de Computertraining uit veel kletsen en weinig werken. Muziekles verviel waardoor ik nog een uurtje kon blijven. Het was oké om aan m’n blog over de marathon te werken, non visueel dan wel.

Van 16.00 tot 17.00 uur Ergotherapie; Ook hier m’n verhaal gedaan, maar ook zonder te kijken wat strijk weggewerkt.

Vanavond stond ‘Captains Diner’ op het menu. Vond het de vorige keer niet zo’n succes, ben met Lieke en Sander lekker naar de snackbar gegaan.

Om 18.30 uur stond de eerste training Weerbaarheid op het programma. Leuk, maar ook al best intens; Verbaal en fysiek reageren als iemand je van achter of opzij duwt. Ben benieuwd wat ons de komende weken dan nog te wachten staat.

Zoals gewoonlijk weer een gezellige avond aan de stamtafel.

Dinsdag 14 april 2015

Om 8.30 uur begonnen met Creatieve Vaardigheid, pianoles; Eindelijk zit dat nummer ‘Kortjakje’ erin! Het lijkt zo kinderlijk, maar het is best moeilijk. De melodie van het liedje gaat terug op het Franse lied ‘Ah! vous dirai-je, maman’ (1761). Mozart schreef in 1778 12 variaties op de melodie. Hij vond het blijkbaar de moeite waard.

Bij Creatieve Vaardigheid, handvaardigheid weer verder aan het puzzelen geweest met m’n mozaïeksteentjes. Om 10.30 uur Braille; Na een uitgebreid verslag over de marathon ook nog een heel stuk gelezen, ging heel goed. Daarna het gesprek met de Trajectbegeleider. Zij was erg blij voor me dat ik tijdens de marathon een ‘Loo Erf doel’ bereikt heb. Ben er zelf ook heel blij mee.

Na het middageten lekker buiten gezeten. Wat gaat zo’n pauze dan snel voorbij!

Om 14.00 uur had ik een kennismakingsgesprek met een psycholoog. Had aangegeven hier behoefte aan te hebben ook al was dit tijdens mijn observatie niet gebleken. Heb een goed gesprek gehad en volgens hem heb ik het ook wel aardig op een rijtje en ben ik mezelf prima aan het ontwikkelen. Hij heeft aangeboden me nog wat extra handvatten te bieden om deze ontwikkeling goed voort te zetten. Fijn!

Tijdens Videologie een dilemma besproken:
*Redelijk zicht: lichte/geen bril – lichtirritatie en vermoeide ogen.
*Rust aan de ogen: donkere bril – moeite met zien – vermoeide ogen – hoofdpijn.
Alleen ik kan uiteindelijk bepalen wat ik het belangrijkst vind, ben er nog niet uit en vrees dat dat ook nog wel even gaat duren.

Het avondeten smaakte uitstekend; Rauwe andijviestamppot met een sucadelapje. Bitterkoekjesvla toe. Daarna een uur yoga om de spieren wat losser te maken, beviel goed. Het was daarna weer gezellig aan de stamtafel.

Woensdag 15 april 2015

20150415_112316.jpgBij Computertraining mocht ik weer verder werken aan marathonverhaal, zo kon ik alle dingen die ik in ‘Word’ geleerd had nog eens oefenen. Bij Videologie filterbrillen getest. Ik heb er één mee gekregen, 1% licht doorlatend. Erg rustig aan de ogen, maar je ziet er weinig door. Bij Ergotherapie weer Bananen-Havermoutkoekjes gebakken, maar nu met een verduisterde bril op. Dat is toch wel ff wat anders! De koekjes zijn overigens weer goed gelukt. Meteen daarna naar Braille, weer een aardig stukje gelezen. Na de lunchpauze weer verder met m’n verhaal bij Computertraining, gevolgd door nog een uur Braille. Het was een aangename lesdag.

Arjen kwam op bezoek, we zijn met een klein groepje gaan eten bij Crummz, daarna heeft Sander getrakteerd op een heerlijk ijsje.

Wat een fijne dag en deze werd afgesloten met een heel gezellige avond aan de stamtafel.

Donderdag 16 april 2015

De twee uur Computertraining gebruikt om m’n verhaal af te maken en op spelling te controleren. Totaal vijf uur ermee bezig geweest, maar tevreden over het resultaat. Fokke heeft deze week tot ‘After Marathon Week’ verklaard, vanaf volgende week serieus aan de slag.

Bij Bewegingsagogie met Liza weer andere stoktipjes geprobeerd en een lekker stuk gewandeld. Zoeken en vragen om hulp is wel zo’n beetje afgerond. Nieuw doel: Genieten; Nu ga ik vrij gehaast van A naar B zonder oog te hebben voor m’n omgeving. Ik ga de komende weken leren rustiger te lopen en te ervaren wat er om heen gebeurt, genieten van wat ik waarneem. Volgende week gaan we bij goed weer naar het park bij Paleis Het Loo.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Koninklijke Visio met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *