Visio Het Loo Erf 12

Maandag 30 maart 2015

Na een redelijk rustig weekend, een frisse start van de week met Braille. Heb drie bladzijden gelezen. Daarna een uurtje internetten en pauze. Na de pauze nog een uur ‘surfen’. Ik kwam tot de conclusie dat ik websites die ik niet veel zal bezoeken liever visueel bekijk. Het kost te veel tijd om de structuur van een site te ontdekken, terwijl ik niet van plan ben de site nog eens te bezoeken. Daarnaast vind ik dat je bij webshops de handel moet kunnen bekijken, met het luisteren naar de serienummers wordt je niet veel wijzer. CT trainer Fokke vindt dat ik dat eens moet overleggen de trainer Videologie.

Ik had een VFO (Visueel Functie Onderzoek) aangevraagd, omdat ik het gevoel had slechter te zien ten opzichte van een half jaar geleden. Binnen 5 minuten was duidelijk dat er niets veranderd is, maar dat ik qua zien minder allert ben, meer gebruik maak van andere zintuigen en hulpmiddelen. Met andere woorden; Ik zie minder, omdat ik er niet meer zoveel moeite voor doe.

Bij Ergotherapie non visueel aardappels geschild en wortels en uien gesneden. Dit gaat me duidelijk beter af dan ziend. Dat gaan we thuis dan ook maar meteen zo doen.

Het avondeten bestond uit Lasagne, een frisse salade en als toetje kersenvla. Het smaakte weer uitstekend!

20150330_202136.jpgOm 19.30 uur was de avondactiviteit Scrabble; Ik werd uitgedaagd het in braille te doen, maar uiteindelijk heb ik de koeie-letters gebruikt. Dat gaat toch nog steeds sneller. Het speelbord was enorm. Had het het normale formaat gehad dan had ik het zeker in braille gedaan. De activiteitenbegeleider heeft gewonnen, niet zo gek als je dit iedere maand doet. Ben eervol 2de geworden. Vanaf 21.00 uur was het bijzonder gezellig aan de stamtafel.

Dinsdag 31 maart 2015

Om 08.30 uur Creatieve Vaardigheid, pianoles. Na vier trainingen eindelijk “Aunt Rhody” in de vingers. Hierna nog een uur Creatieve Vaardigheid, maar dan handvaardigheid. Bij Braille heb ik naamkaartjes getypt voor handvaardigheid. Er komt een Paasexpositie van, door de revalidanten gemaakte, werkstukken. Om 11.30 uur weer een nuttig gesprek gehad bij de Trajectbegeleider.

Na de lunchpauze kwam Videologie te vervallen, gelukkig kon ik een uurtje piano gaan spelen. Daarna heb ik me omgekleed en ben ik het trainingsprogramma van Loopgroep C gaan doen. De kern was 1200, 800, 400, 400, 800, 1200 m.  heb ik op het 200 m. baantje van Het Loo Erf gedaan. Ben gelukkig niet de tel kwijt geraakt.

Na het avondmal, hutspot, kipfilet en bitterkoekjesvla, ben ik met Lieke wat boodschapjes gaan doen. Weer gezellig lopen kletsen en zoals vriendinnen dat doen, ook de wat intiemere zaken op volume ‘voluit’ besproken. Tja en als slechtziende denk je al gauw: “Ik zie niemand, dus er is niemand.” Totdat je nog net in je ooghoek iemand voorbij ziet komen die half struikelend z’n weg vervolgd. “Ach, die zien we toch nooit meer!”

Na een uurtje op m’n kamer ben ik rond 21.00 uur naar beneden gegaan. Het was behoorlijk druk aan de stamtafel, heb met Erik gezellig op de bank zitten kletsen. Toen het wat rustiger werd nog een leuk gesprek gehad met Rob. We hebben de kamerindelingen besproken. Die van hem kende een blinde muur, die niet blind was, want er zitten twee ramen in.. Ja, het was al laat…

Het was al met al een gedenkwaardig gezellige avond!

Woensdag 1 april 2015

De Computertraining nuttig besteed, heb o.a. een recept opgezocht en uitgeprint dat ik later bij Ergotherapie wil maken. Bij Videologie kreeg ik meer uitleg over zichtscherpte. IK ben nog altijd in de veronderstelling dat ik scherp zie, maar dat blijkt niet zo te zijn. Bij de volgende training gaan we eens vergelijken wat mijn trainer ziet en wat ik zie.

Bij Ergotherapie heb ik Havermout-Bananenkoekjes gebakken. Ik heb weer heel wat handige trucjes geleerd. Het werd een flinke kliederboel en ik was veel te laat voor Braille. Toch heb ik nog twee bladzijden gelezen.

20150401_154444.jpgNa de lunch kreeg ik een grote enveloppe in m’n handen, na opening een A4 vol met puntjes. Een braillebrief, maar van wie in vredesnaam?! Ik dacht eerst aan reclame, de afzender was ‘braillepost.be’. Toen dacht ik aan één of ander uitwisselingsprogramma waar één van de trainers me misschien voor heeft opgegeven. Ik besloot het mee te nemen voor het uur Braille later in de middag.

Eerst nog een uur Computertraining; O.a. m’n startbewijs voor de Marathon van Rotterdam uitgeprint. Bij Braille legde ik de brief aan de trainer voor; Zij las een stukje en zei: “Oh, dat is lief! Dit moet je zelf proberen te lezen.” In deze brief niet het gemak van witregels, alles stond pal onder elkaar. Het was een brief van Germa en Nienke, zij hadden deze via ‘braillepost.be’ om laten zetten in braille. Wat ontzettend leuk en origineel! Ze schreven o.a. dat ze het leuk vonden dit blog te volgen en wensten me veel succes met de marathon. Het lezen ging niet zo heel vlot, daar ik nog niet geleerd had zonder witregels te lezen, maar het ging! Hierna nog een naamkaartje voor mezelf getypt; Mijn mozaïekschaal wordt ook getoond tijdens de Paasexpositie. Het laatste uur had ik vrij, deze heb ik bij handvaardigheid doorgebracht, had deze week maar één uur gehad.

20150401_200422.jpgGerard, die van de wijnavondjes, was vandaag voor het laatst, zijn revalidatie bij Visio Het Loo Erf zit erop. Jacques, Lieke, Janiek, Rob en ik hebben hem verrast met een etentje bij ‘Crummz’. Dat was een enorm succes! Hij was hier tijdens zijn revalidatie niet één keer geweest. Sterker nog, hij had tijdens zijn revalidatie niet één keer eerder buiten de poort van Het Loo Erf gegeten. Hij heeft ervan genoten en wij ook! De beroemde ‘Crummz burger’ smaakte uitstekend. Vergezeld met een ‘Veluwse Schavuyt’ (pils). Als dessert had ik een ‘Kings Coffee’; Vanille ijs, espresso, honing, walnoten en slagroom, heerlijk!

Vanaf 21.00 uur trakteerde Gerard op Het Loo Erf, het bleef lang heel gezellig.

Donderdag 2 april 2015

Tijdens de Computertraining nog wat zoekopdrachtjes uitgevoerd op het internet. Ben er nu wel zo’n beetje klaar mee hoor. Fokke vroeg of ik het gevoel had alles te kunnen op het internet. Nee, dat niet!. Ben toen nog maar even door gegaan en heb een ‘post’ op dit blog geplaats. Dat ging goed.

Van 10.30 tot 12.30 uur Bewegingsagogie; Ben met Liza naar de stad gegaan. Ik wilde een vloeistofniveau indicator hebben en een sportzonnebril. Het was niet zomaar shoppen, ik moest natuurlijk tegelijk oefenen met de weg vinden en om hulp vragen. Ik ben in ieder geval geslaagd. Blij met de indicator, maar nog blijer met m’n Nike sportzonnebril! Deze ga ik tijdens de marathon dragen.

Na de lunch naar huis. Ik had moeite met weggaan. Volgende week vrij in verband met de marathon. De taxirit ging via Zeist, even langs Bartiméus Sonneheerdt. Bij deze school voor blinden en slechtzienden haalden we een 17 jarige jongen op die, na later bleek, aan triathlons deelneemt. Zijn vader is een redelijk bekende triathleet. Een erg leuk gesprek gehad.

Vrij! Tot 13 april, na de marathon!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Koninklijke Visio met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *