Lezing Oog-Maculacafé Zeeland

Vandaag mocht ik voor KNGF Geleidehonden een lezing verzorgen voor het Oog-Maculacafé Zeeland in Nieuwerkerk. In de afgelopen 6 jaar deed ik dit met Loyd aan mijn zijde. Vandaag voor het eerst met Zivan.

Al om 8.15 uur zat ik in de taxi naar Zierikzee waar ik om 9.30 uur aankwam bij Jos, mijn contactpersoon voor Oog-Maculacafé Zeeland. Ik maakte kennis met zijn vrouw Carien en zijn nieuwe geleidehond Luctor. Ik ken Jos ook van het geleidehonden weekend en we hebben elkaar al eerder ontmoet bij een ander Oogcafé. Hij had Zivan en mij uitgenodigd lekker vroeg naar Zeeland te komen zodat we met de honden konden wandelen en om samen te lunchen.

Ondanks de warmte hebben we toch nog een lekker stuk kunnen wandelen met onze helden. De lunch op een schaduwrijk plekje in de tuin was lekker en aangenaam.

Om 13.00 uur vertrokken we richting Nieuwerkerk. Het Oog-Maculacafé Zeeland was in ‘Ons Dorpshuis’ waar we hartelijk werden ontvangen met een kop koffie.

De lezing was van 14.00 tot 16.00 uur, met rond 15.00 uur een pauze. De meeste van de 15 aanwezigen waren blind of slechtziend dus deze keer geen PowerPoint presentatie. Ik heb verteld over de geschiedenis, de honden en het werk van KNGF Geleidehonden. Er was veel ruimte voor vragen. Jos kon vanuit zijn ervaring met zijn geleidehond ook bijdragen aan het geheel.

Na afloop ontving ik een doos overheerlijker bonbons die Jos zorgvuldig met icepacks had ingepakt zodat ze niet zouden smelten. Zivan is, net als Loyd, een geweldige sidekick bij lezingen.

Erg leuk om dit weer te mogen doen! Met hartelijke dank aan Jos en Carien voor de gastvrijheid.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden, Vrijwilligerswerk met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *