Gastlessen School met de Bijbel

Vandaag kwamen Loyd en ik om 12.30 uur aan bij de School met de Bijbel in Bleskensgraaf. Inmiddels bekend terrein voor ons, in het vorige schooljaar zijn we hier 2 keer geweest. De leerlingen op deze school sparen plastic doppen voor KNGF Geleidehonden.

We werden hartelijk ontvangen door juf Verkaik. Zij bracht ons om 13.00 uur naar de les voor groep 6/7 bij juf van Krimpen. De les ving aan met 2 psalmen en een mooi gebed. Ik vind het altijd prettig even zo’n moment van bezinning. Dat zouden ze wat mij betreft op elke school mogen doen, het brengt rust in de klas.

Aan de hand van een PowerPoint presentatie op het digibord heb ik mogen vertellen over de opleiding van de pups, het werk van de diverse geleidehonden en hoe fijn het is een geleidehond te hebben. Er waren vragen, maar vooral ook ervaringen van leerlingen die werden gedeeld. Zo had een meisje een vader voor wie een buddyhond een uitkomst zou zijn en spraken we uit dat de vaders van twee leerlingen, waarvan één brandweerman was en de ander brandweerman in opleiding, nooit een hond nodig zullen hebben. Ook een leerling die graag een hond zou hebben om op terug te vallen in moeilijke situaties. Het mooie is dat je vaak een huishond vaardigheden kan aanleren om kinderen en volwassenen bij te staan op moeilijke momenten. Aan het einde van de les werden Loyd en ik verwend met leuke cadeautjes.

Om 14.00 uur was het tijd voor de SBO klas van juf Willemieke. De groep bestond uit ca. 15 leerlingen uit de groepen 3 t/m 5. In deze klas ook een aantal kinderen die graag een hond zouden willen om hen bij te staan bij angstige of onrustige momenten. Ook hier verteld over de geleidehonden van pup tot pensioen. Aan het einde van deze les werden we opnieuw verrast met leuke attenties. Loyd zat inmiddels goed in de snacks en ik ga binnenkort onder de douche met ‘Amazonia Spirit’ en had vanavond lekkere gevulde speculaaskoeken bij de koffie.

Het was weer een mooie middag!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *