Gastles Albeda College

Vrijdag 8 maart waren Loyd en ik aanwezig bij het Albeda College Facilitaire Dienstverlening voor een gastles bij 1ste jaars MBO 4 studenten Facilitair Leidinggevende. Op initiatief van studente Diamira gaat deze groep studenten geld inzamelen voor KNGF Geleidehonden. Ik mocht tijdens deze les vertellen wat er komt kijken bij het opleiden van een geleidehond en hoe belangrijk een hond kan zijn voor mensen met een beperking.

Rond 11.10 uur werd ik van station Lombardijen opghaald door Diamira en Stephan, na een stukje lopen bereikten we het Albeda College aan de Haastrechtstraat. Daar werden we enthousiast ontvangen door docente Tanja. Even acclimatiseren met een bakkie koffie en voor Loyd wat water. Loyd maakte meteen indruk. Diamira vond hem zo parmantig lopen tijdens het werken, anderen vonden hem gewoonweg prachtig.

De gastles begon om 11.45 uur. Ik had een handig digibord tot mijn beschikking, ideaal voor de presentatie. Tot aan de pauze om 12.30 uur verteld over de opleiding van de honden vanaf pup tot het moment dat ze aan het werk mogen. Om 13.00 uur de les vervolgd met uitleg over de diverse geleidehonden en hoe fijn het is met een geleidehond door het leven te gaan.

De tijd vloog. Er waren niet veel vragen, het was allemaal vrij duidelijk kreeg ik vanuit de klas te horen. Dat er zoveel komt kijken bij het opleiden van een geleidehond was bij de meesten niet bekend. Hopelijk kunnen de studenten met deze kennis mensen overtuigen waarom een bijdrage aan KNGF Geleidehonden zo belangrijk is. Een heel mooi initiatief vanuit deze klas, we wensen hen heel veel succes met inzamelen en kijken uit naar een mooie opbrengst.

Na de les werden Loyd en ik door Diamira en Stephan naar het station begeleid.

Weer een heel leuke ervaring rijker!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, KNGF Geleidehonden met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *