Bergse Plasloop Halve Marathon

Zondag 13 oktober was de Bergse Plasloop, met dit jaar een halve marathon langs een uniek parcours dat over de A16 en door de gloednieuwe Rottemerentunnel voerde, voor ze open zouden gaan voor verkeer. Hardloopmaatje Pieter en ik liepen in het shirt van OMZIEN deze bijzondere en mooie halve marathon.

De voorbereiding
Zo’n 4 maanden geleden werden een aantal mensen heel enthousiast over een Halve Marathon in Rotterdam, de Bergse Plasloop. Men zou dan hardlopen over een nieuw deel van de A16 en door de nieuwe Rottemerentunnel. Een unieke kans! Toen ik bedacht dat dat mij ook wel leuk leek, was het natuurlijk al uitverkocht. Toch kreeg ik hierdoor de kans om te trainen voor langere afstanden met de lopers die naar dit evenement zouden gaan. Zo zijn Esther en ik in juli begonnen met duurloopjes van ca. 10 km. met het idee iedere week een kilometer meer. In augustus sloot Pieter zich bij ons aan en iedere week werd het groepje groter.

Drie weken voor de loop kreeg Nicolette te maken met een knieblessure en kon niet verder trainen. Toen ze vroeg of ik haar startbewijs wilde, hoefde ik daar niet lang over na te denken, maar wie zou er samen met mij willen lopen? Gelukkig bood Pieter dit meteen aan. Tijdens de trainingen zijn we behoorlijk aan elkaar gewaagd, dus qua tempo zouden we elkaar vast versterken.

Twee weken voor de Bergse Plasloop een fijne duurloop van 19 km. (voor Pieter het verst dat hij ooit hardgelopen had) en de week ervoor een vlotte 12 km. We waren er klaar voor!

Mooi avontuur
Zondag 13 oktober was het zover! Pieter kwam me om 8.00 uur ophalen, daarna haalden we Ben op. Bij de start ontmoetten we de overige clubleden. Na wat toiletbezoekjes, groepsfoto’s en succeswensen, startten we om 9.20 uur in de wind en regen voor onze bijzondere tocht.

Het was inderdaad bijzonder! Hardlopen over een snelweg, het asfalt was maagdelijk, de lijnen waren nog niet uitgezet. En die tunnel, wat een unieke belevenis! Ben en Stef liepen tot de eerste drinkpost met ons mee en gingen daarna voor hun eigen race. Pieter en ik gingen in hetzelfde tempo lekker door. We liepen net iets harder dan voorgenomen, maar het beviel goed. Om beurten hadden we het zwaar, vooral op open stukken en langs het water met wind tegen, was het best pittig. We trokken elkaar er mooi doorheen.

Op twee punten langs het parcours werden we geweldig aangemoedigd door Pieters zoon, vrouw en zwager. Dankzij hen hebben we ook een paar prachtige plaatjes als herinnering aan deze mooie, voor Pieter eerste, halve marathon.

De laatste kilometers waren nog best even lastig, smalle, oneffen paadjes en de vermoeidheid zijn geen goede combi. Het laatste stukje naar de finish was gelukkig breed en vlak. Juichend gingen we over de streep. We werden daar door vele bekenden als helden onthaald.

Ons doel was te finishen in 2 uur en 15 minuten. Officiële eindtijd 2:15:28! We hebben het gewoon hartstikke goed gedaan!

Trots op onze prestatie zijn we weer richting Barendrecht gereden waar Pieter ons trakteerde op een luxe Sundae. Mijn hemel, wat een bak ijs! Goed voor het herstel, meenden we.

Over 6 weken gaan we in Spijkenisse onze volgende halve lopen. We blijven lekker doortrainen en verwachten een paar minuutjes van onze tijd af te schaven. Op 17 november loop ik met Sascha de 7 Heuvelenloop 15 km, tevens NK Running Blind.

Foto’s Bergse Plasloop 2024

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *