Soeploop

IMG_7141.JPGVandaag moest het dan gebeuren, een verbetering van 25.24 min. op de 5 km. Er zat zoveel meer in twee weken geleden bij de Lenteloop. De Energie Ladies organiseerden vandaag de Soeploop, een 5 km. prestatieloop op de baan van C.A.V. Energie en door sportpark ‘de Bongerd’. Ik hoopte onder de 25 minuten te duiken. Wat voor excuses kan ik bedenken om goed te praten dat dit niet is gelukt. Zat… maar tellen ze? Donderdag walgelijk hard getraind, 13 x 400 m; het was erg warm vandaag; ik loop nooit lekker op dit parcours, veel scherpe bochten. Nee, eigen schuld en de omstandigheden waren voor iedereen hetzelfde. Voor te snel starten is ook geen excuus, 4.50 min. op de 1ste km. Tja, logisch dat het daarna wat zwaar wordt.

Tijdens mijn rondjes sportpark hoorde ik een paar keer: “Daar gaat Esther, ze gaat vandaag haar PR verbeteren”. Bij de tweede ronde had ik daar niet zoveel vertrouwen meer in. Had ik nou maar niks gezegd, ik had kunnen weten dat Erik zou speakeren vandaag.

Ik ging kapot en wat was het warm! Gelukkig kwam Jeroen na ca. 3,5 km. bij me lopen, dankzij hem heb ik de laatste km. toch nog in 5 min. kunnen afleggen. Een eindsprint zat er echt niet meer in, het was persen… Maar m’n PR heb ik wel verbeterd! 25.15 min. En… derde dame.

Er zat niet meer in vandaag, ik heb alles gegeven. Volgende keer weer opnieuw proberen. Zo houden we de uitdagingen erin.

Zoals gebruikelijk bij deze loop, was er weer een heerlijk soepbuffet als beloning.

Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.