Linschotenloop

Linschotenloop Halve Marathon 21 december 2013.jpgEen halve marathon; 6 dagen terug moest ik er nog even niet aan denken, twee dagen terug ook nog niet. Trainen ging moeizaam, vermoeidheid en pijnlijke spieren dwongen me af te zien voor een snelle tijd te gaan, maar alleen voor het verbeteren van 2:11 uur. Onder de 2:10 uur zou leuk zijn. “Houd het heel” en “Rustig starten” waren de adviezen.

Gisteravond, na een aantal wijntjes, zag ik het al wat meer zitten, maar had nog niet veel vertrouwen in een prettige loop, laat staan een mooie tijd. Voor het slapen gaan bedacht ik, dat ik 5’55” moest gaan lopen om onder de 2:05 uur te lopen. 5’55”, dat liep ik afgelopen zondag over mijn meest moeizame kilometer. Ja, op dat moment besloot ik dat 2:05 uur het doel zou zijn. Heb daarna heerlijk geslapen.

Toen ik vanochtend opstond voelde ik me lekker fit, geen pijn meer in de benen. Ik heb een zeer ontspannen ochtend gehad, lekker ontbeten, bakkie koffie, muziekje op, heerlijk! Zo rond een uur 11 begon het te kriebelen.

Om  11.20 uur kwam Gerard me ophalen en gingen we later met Ton en Robert mee richting Linschoten. We waren mooi op tijd en konden ons zodoende rustig voorbereiden.

Het was koud, het regende en waaide, “Brrrr… waar begin je aan?!” is het eerste dat in je op komt bij het inlopen. Om 13.40 uur de start en gek genoeg voel je dan niets meer. Gerard liep de eerste 2 km. met me mee door het dorp, er waren nogal wat obstakels. Tempo lag meteen al hoger dan gepland, maar ja, het liep lekker. 5 km. in 27:50, ik hoorde mezelf bij iedere kilometer mompelen; “Je gaat te hard!” 10 km. 55:46 en het ging nog steeds lekker!

Bij 11 km. eindelijk een drinkpost en snel weer verder. Op de Waardsedijk hoorde ik bij 12,5 km. Corry m’n naam roepen, geweldig zo’n groepje supporters langs de kant! Peter liep een stukje mee met water en banaan, heerlijk en welkom. Het leek wel of ik vleugels kreeg, het tempo ging omhoog! 15 km. 1:23:12 en daar ging m’n PR op de 16,1 km. van zondag aan diggelen! Maar ja, die telt niet. De IJsselkade, Montfoort in. Wat een feest, muziek en mensen en bij 16,5 km. m’n moeder met een flesje water. Even een dikke knuffel en kus voor haar en al zwaaiend en lachend de Doeldijk op. Nog 4,5 km. naar de finish.

20131207_132748.jpg“Nog 3 kilometer”, hoorde ik iemand naast me zeggen. Oh wauw, nog maar 3! Ik had m’n ‘Mojito EnergyGel’ nog niet gebruikt, ‘No time like the present’. Mmm… die was lekker, bedankt Kok! En door… stukje tegenwind, eh… tegenstorm! En kilometer 20 alweer, 1:50:36! Oké dan, ‘negatieve split’, noemen ze dat! En daar was Gerard, hij kwam me tegemoet lopen, maar had mij nog niet verwacht. Hij trok me meteen een tempootje hoger, het leek wel of ‘ie bang was dat ik niet onder de 2 uur zou lopen. Nou, ik wist dat ik het ging halen, en hoe!

“Nummer 883, Esther Landaal uit Barendrecht! Ze komen werkelijk overal vandaan!” hoorde ik de speaker roepen. Nog even een eindsprint, handen de lucht in en over de finish in 1:55:11!

Niet alleen Gerard, maar ook Ton en Robert waren verbaasd me al zo snel terug te zien. Zij waren ook zeer tevreden met hun tijden; Ton 1:47, Gerard 1:48 en Robert 1:49.

Wat een mooie loop! Ik heb genoten van de omgeving en achteraf eigenlijk weinig last gehad van het weer. Voor de verkeersregelaars en vrijwilligers was dat wel even anders, respect!!

Garmin Connect – Details

Nou, dat was het dan voor 2013 v.w.b. de wedstrijden. Het was een prachtig jaar! PR’s verbeterd op de 1, 3, 5 en 10 km. en de 10 E.M. en Halve Marathon. Iedereen bedankt voor de aanmoedigingen, en felicitaties!

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Sport met de tags . Bookmark de permalink.

5 Responses to Linschotenloop

Reacties zijn gesloten.