Het lijkt zo makkelijk…

Het lijkt zo makkelijk… dat training geven. Die trainers staan zo makkelijk voor de groep, leggen de oefeningen en kerntraining uit alsof ze het elke dag doen, nou ja sommigen doen het elke dag, maar toch.

Op 11 maart ben ik gestart met de opleiding Assistent Looptrainer 2. In de weken hiervoor heb ik als opdracht twee trainingen geobserveerd en daarover een verslag geschreven, dit vond ik echt heel leuk en ik heb er ook wat van opgestoken.

De volgende opdracht is het verzorgen van de warming-up, uitleg kerntraining en cooling-down bij een training, maar uiteindelijk besluit je in overleg met je praktijkbegeleider / trainer wat je werkelijk gaat doen. Mijn praktijkbegeleider is Erik en ik mocht vandaag bij de Zaterdagochtendgroep de gehele training waarnemen. Wat was ik nerveus!

Gek genoeg gingen de zenuwen redelijk snel weg en heb ik me door deze training heen gevochten. Het was een behoorlijk grote groep, 25 mensen, er was zoveel om aan te denken, zoveel om op te letten. Wat valt dat tegen! Ik was erg blij dat Erik me hielp. Ik had zelf het gevoel dat ik er een rommeltje van gemaakt had, maar tijdens de evaluatie kwam ik er nog best uit. Wel wat aandachtspunten, vooral het communiceren met de atleten tijdens het lopen kan beter.

Volgende week mag ik weer de zaaterdagochtendtraining verzorgen, ik kijk er naar uit!

Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

1 Response to Het lijkt zo makkelijk…

Reacties zijn gesloten.