Lenteloop Albrandswaard

2013-03-17 Lenteloop 3.jpgVoor vandaag stond de Lenteloop Albrandswaard te Rhoon op het programma, ik had besloten deel te nemen aan de 5 km. Meestal ben ik vrij nerveus voor dit soort lopen, met wie kan ik meerijden? Hoe is de route? Kan ik met iemand meelopen? Achteraf is dat gezenuwpees nergens voor nodig, het komt altijd goed.

Vanochtend werd ik door Petra en Ton van Dijk opgehaald. We hadden lekker de tijd en konden ons op ons gemak inschrijven. Coach-trainer Kok arriveerde even later ook met wat lopers uit diverse Energie groepen. Energie was sowieso zeer goed vertegenwoordigd. We deden gezamenlijk de warming up en in het kader van mijn cursus Assistent Looptrainer 2 mocht ik daarvan een gedeelte voor m’n rekening nemen, erg leuk! Peter Bravenboer had inmiddels  aangeboden met me mee te lopen, dus ik hoefde me ook geen zorgen meer te maken over de route. Ik had me een beetje verkeken op de tijd en Peter en ik moesten ons behoorlijk haasten om op tijd bij de  start te zijn. Al hijgend kwamen we net voor het startschot aan.

De tweede editie van de Lenteloop telde op de 10 km. ruim 100 deelnemers en op de 5 km. bijna 90, een mooie opkomst. Een leuke, gezellige loop, mooie route en het weer werkte ook mee. Na 28 minuten en 20 seconden was ik blij dat ik de finish passeerde, deze loop verliep moeizaam. Ik was enigszins teleurgesteld, maar mag niet klagen. Van de 42 dames op de 5 km. was ik zesde.

De teleurstelling over de tijd was van korte duur, want wat hebben we een gezellige middag gehad! Even lekker douchen en daarna gezellig met een groep even napraten. Kok en Luuk zijn morgen jarig en trakteerden. Toen Petra en Ton aangaven naar huis te gaan, bood Peter meteen aan dat ik met hem en Kok mee terug kon rijden, top! Iets na twee uur gingen de meesten weg, maar Kok en Peter bleven nog even hangen. We hebben nog tot een uur of drie gezellig zitten praten en gingen met een voldaan gevoel en een fles wijn naar huis.

Ik heb vandaag wat ‘nieuwere’ Energie leden iets beter leren kennen, een heel gezellige groep mensen. Ik had dit niet willen missen.

Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

1 Response to Lenteloop Albrandswaard

Reacties zijn gesloten.