Energie Kerstloop

Kerstloop 16 december 2012.jpg Dat het lopen de laatste tijd lekker gaat blijkt wel uit de wedstrijdtijden op de 3.000 m. en 10 km. Maar dat het zo lekker gaat… Voor vandaag stond de 10 E.M. (16,1 km.) op het programma.

Mijn voorbereiding op de Energie Kerstloop verliep redelijk, een keertje 15 km. gelopen om te voelen of de afstand wel gaat en dat ging. Verder de trainingen meegedaan en de laatste weken wat rustiger aan. Deels noodgedwongen door een knieblessure, maar die rust heeft me geen windeieren gelegd.

Gisteravond heerlijke spaghetti gegeten bij vrienden, twee bescheiden glaasjes rode wijn erbij. Een prima vooravond wat mij betreft. Wel had ik wat last van m’n keel en dat werd met het uur erger. Cindy raadde me aan te gorgelen met water en zout en dat heb ’s avonds bij thuiskomst direct gedaan. Op tijd naar bed gegaan, maar de nacht verliep niet echt rustig. Na het wakker worden eerst wat scheermesjes met thee en honing weggespoeld en nog een keer gegorgeld. Verder een paracetamol (staat niet op de dopinglijst), Roosvicee Ferro (ook niet), gemberontbijtkoek, een manderijn en twee bananen. Daarmee zou ik in ieder geval een persoonlijk record gaan lopen. Daar was ik wel zeker van, onder de 1 uur 40 minuten zou hoe dan ook gaan lukken.

De voorbereiding vlak voor de start was verre van ideaal, maar ik stond in ieder geval ruim op tijd aan de start en dat is ook wel eens anders geweest. Vanaf de eerste kilometer liep ik eigenlijk best makkelijk. Om mijn doel te halen moest ik 6’14” p/km. of sneller lopen. Na ca. 1,5 km. werd ik ingehaald door Bart en Arno en ze vonden dat ik best met hen mee kon, ze liepen tussen de 5’30” en 5’45 en dat ging best lekker. Het was zeer gezellig met de heren, er werd honderduit gekletst en zelfs gezongen. “Lopen moet leuk blijven” was het credo.

Bij het 6 kilometerpunt besloot ik iets gas terug te nemen. Zo’n tempo houd ik echt geen 16 km. vol. Toch hield ik het tempo nog redelijk vast, zeker tot de 9 km. Tot 12 km. bleef ik keurig onder de 6′ p/km. Ik had het daarna wat moeilijker en liet steeds zo’n 10 sec. per kilometer liggen. Geen probleem, dat pr zat er dik in. Zelfs de gedroomde 1 uur 36 min. zat er nog in. Bij dat rottige viaduct vlakbij de vereniging had ik wat last van kramp in m’n kuit en het tempo zakte behoorlijk in, maar bij het horen van de muziek en de speaker in de verte op de baan, verdween de pijn een beetje en kon ik nog even versnellen. Van 15 naar 16 km. liep ik 5’41”. Bij de atletiekbaan aangekomen werd ik luidkeels aangemoedigd een eindsprint in te zetten, zodat ik onder de 1:34 zou lopen, die laatste 100 m. perste ik er in 27 sec. uit. Mijn tijd 1:33:57. Super! 6 min. en 44 sec. sneller dan mijn vorige tijd op de 10 E.M.

Iedereen bedankt voor de adviezen en aanmoedigingen, Kok bedankt voor de Iso gel en vrijwilligers bedankt voor een heel fijne Kerstloop.

Energie Kerstloop Garmin Connect – Details

C.A.V. Energie >> Energie Kerstloop

Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.