Try out in Reeuwijk

Zodra de lentezon doorkomt en de temperatuur de 10 graden haalt kom ik tot leven, krijg ik weer de ‘kriebels’. Iknbsp; ben na een vrij hardnekkige blessure zo’n 5 weken geleden weer begonnen met intensief sporten, iets te misschien, want heb nu al weer last van overbelasting. Maar goed, het wordt zomer en ik zie alles zonnig in.

Tot een paar uur voor de 5 km. prestatieloop, onderdeel van de Reeuwijkse Plassenloop, twijfelde ik of ik wel mee zou doen. De afgelopen week al aardig wat gedaan, last van de schenen en ik wilde per sé die ochtend meedoen met de training. Ik was ook nerveus over de route, ik ken het parcours niet en ben altijd bang dat ik verkeerd ga lopen. Om mijn zelfvertrouwen een ‘boost’ te geven heb ik besloten de loop gewoon te gaan doen. Van de tijd stelde ik me niet veel voor, het ging mij om makkelijk lopen en zonder problemen het parcours afleggen. Na de training deze ochtend wist ik in ieder geval dat ik 5 km. kon lopen. En bij de kilometer op tijd liep 5’12, daar ben ik best tevreden mee.

Op locatie in Reeuwijk kwam ik mijn trainster van de maandag en woensdag tegen, Conny Keizer, en zij heeft me in zoverre afgeleid dat ik met een relaxed gevoel aan de start stond.

Eigenlijk ging alles heel relaxed. Na het startschot hoorde ik de aanmoedigingen van Conny, de kilometerpunten stonden duidelijk aangegeven en ze kwamen sneller dan ik verwachtte. Ook het parcours was prima te volgen. Eerder dan verwacht hoorde ik Conny’s stem alweer. Mijn horloge gaf op de eindstreep 29’27 min. aan. Ik ben voor nu tevreden.

Het was heerlijk weer en ik heb weer wat meer zelfvertrouwen. Ik ben blij dat ik heb mee gedaan. Op naar de volgende loopjes.

Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.