Dag Poekie

Poeki Er is weer een hoofdstuk gesloten. Vandaag vernam ik via Facebook dat Poekie vannacht in zijn slaap is overleden. Het diertje was 21 jaar en al heb ik hem al 16 jaar niet meer gezien, het deed toch wel even pijn.

In 1991 kreeg ik voor mijn verjaardag van mijn moeder een leuk, lief katertje. Zijn naam was Poekie. Ik woonde toen net samen met mijn toenmalige vriend Dick en Poekie groeide bij ons uit van leuke kitten tot een stoere kater. Het ontbrak hem aan niets. Dat hij veel vogels ving vonden we wat minder prettig, maar we hadden veel plezier van deze kat.

In 1996 gingen Dick en ik uit elkaar en Poekie is bij Dick gebleven. Hij was daar tenslotte gewend, had heerlijk de ruimte en met de wetenschap dat Dick goed voor hem zou zorgen, heb ik hem daar met een gerust hart gelaten.

Toen Dick en ik zo’n 3 geleden contact kregen via Hyves, wist hij me te melden dat Poekie nog steeds van de partij was. Geweldig, 18 jaar al! Ik had niet gedacht dat hij nog zou leven. Nu ik hoorde van zijn overleden was ik toch wel even van slag en heb wat tranen gelaten. Toen ik het las, meteen ook even m’n moeder gebeld. Ze was best verbaasd te horen dat hij nog zo oud is geworden en we hebben wat herinneringen opgehaald. Vanmiddag heb ik ook meteen maar wat foto’s van hem opgezocht, het was echt een mooi, leuk beesie.

Eén ding is zeker; Dick heeft geweldig voor deze kat gezorgd, 21 jaar is toch een zeer respectabele leeftijd. Ik wens hem veel sterkte, want Poekie maakte lang deel uit van zijn leven en was een ware vriend.

Dit bericht is geplaatst in Katten met de tags . Bookmark de permalink.

1 Response to Dag Poekie

Reacties zijn gesloten.