Int. Dag van de Geleidehond

Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!

Sinds half maart is een nieuw radioprogramma van start gegaan. ‘Met Van Mill door de middag’ is iedere maandag, woensdag en vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur te horen op Exxact. Het programma wordt gepresenteerd door Sebastiaan van Mill.

In verband met de Internationale Dag van de Geleidehond mocht ik vandaag tussen 15.30 en 16.00 uur aanschuiven bij ‘Met Van Mill door de middag’ op Exxact Barendrecht om te vertellen over KNGF Geleidehonden en hoe het is om een geleidehond te hebben.

Eerder vanmiddag werd ik door KNGF Geleidehonden gevraagd of ik een interview wilde geven op de Barendrechtse zender, natuurlijk wilde ik dat!. Na contact met de redactie van het programma was het vanaf 15.30 uur wachten op een telefoontje. Ik vond het enorm spannend, maar volgens mij is het heel goed gegaan.

Door de vragen die Sebastiaan stelde kwam er in het gesprek van 10 minuten veel aan bod; De diverse soorten geleidehonden, de opleiding, de geschikte honden en dat er puppy pleeggezinnen nodig zijn. Ook wat Loyd voor mij betekent en hoe wij een goed team geworden zijn kwam aan bod. Maar ook heel belangrijk; Dat geleidehonden niet geweigerd mogen worden, dat mensen de honden tijdens het werk niet moeten afleiden en de oproep tijdens deze coronatijd 1,5 m. afstand van ons te houden, want de hond en zijn blinde baas kunnen dat niet goed inschatten. En dat meer informatie te vinden is op www.geleidehond.nl.

Fantastisch dat Exxact Barendrecht aandacht heeft besteed aan deze dag, hoe meer mensen bekend zijn met geleidehonden, hoe beter!

Bedankt, het was superleuk!

Audiobestand Exxact Barendrecht 29-04-2020

Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden met de tags . Bookmark de permalink.