Schaatsen

2011 Breda 14 januari Van de voornemens om in oktober 2010 meteen te beginnen met schaatsen en schaatslessen is weinig terecht gekomen. Ik concentreerde me meer op de halve marathon en andere lange afstanden.

In december stond ik pas voor het eerst weer op de ijzers. Op 2 december zijn Gerard en ik naar de Kunstijsbaan te Breda geweest. We wilden in de neiuwe hal in Dordrecht schaatsen, maar deze was ‘s middags gesloten. Het was allemaal weer erg wennen, slechts 32 ronden (= ca. 12,8 km.) geschaatst.

Op 21 december zijn we naar de nieuwe schaatsaccommodatie, Sportboulevard te Dordrecht gegaan. Dat is behoorlijk tegengevallen. De accommodatie was werkelijk prachtig, maar het ijs was slecht, de baan smal en slechts 250 m. En best gevaarlijk, als je ten val komt, loop je het risico tegen de keiharde houten boarding aan te komen. Ik had op z’n minst kussenachtige boearding verwacht, of zoals in Breda luchtkussens. Ik heb daar slechts 20 rondjes geschaatst.

Vol goede moed gingen we op 3 januari het jaar sportief tegemoet in Breda. Het ging best lekker, 50 ronden, zo’n 20 km.

En ook vandaag was het weer heerlijk om te schaatsen in Breda. Je kon duidelijk merken dat de vrieskou voorbij is, op de baan was het ook duidelijk warmer. 50 ronden afgelegd.

Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.