Een scheve schaats gereden

2010 Nou, ik had er vandaag helemaal zin in. Eerst nog even rondgesnuffeld in de schaatsshop bij de ijsbaan van Breda en daarna de schaatsen gehuurd die ik op het oog heb te gaan kopen. Raps Voltage V8 voor vrouwen. Vreemd genoeg was maat 39 wat ruim dus heb ik ze omgeruild voor 38. Het zat wat strak, maar daar had ik tijdens het schaatsen weinig last van. De ijzers gleden geweldig, veel beter dan m’n huidige schaatsen.

Door een blokje ijs op de baan ging ik na een kilometer of 5 behoorlijk onderuit en bezeerde m’n schouder. Ik voelde me zo misselijk dat ik even moest gaan zitten, m’n schaatsmaatjes Gerard en Ruud wisten me te vertellen dat ik behoorlijk bleek zag en zat te trillen, van de schrik denk ik zo. Het duurde echt wel even eer ik weer zeker op de schaats stond.

Na 10 km. heb ik de gehuurde schaatsen weer ingeleverd en ben op m’n eigen schaatsen nog een kilometer of 10 gaan schaatsen, hxe8 wat lekker! Die Raps waren best goed, zaten alleen wat strak op de enkel.

Ik ben zeker van plan ze nog eens te huren, maar dan als het wat rustiger is. Het was voor het fijne iets te druk door de Carnavalsvakantie. Misschien dat ik ook eens klapschaatsen ga proberen, deze schijn je als serieuze schaatser nodig te hebben. Begin nu te twijfelen of ik wel serieus wil gaan schaatsen.

Het schaatsseizoen is over een maand voorbij. Ik wil in die tijd wel tot een besluit komen over de aanschaf van nieuwe schaatsen en evt. schaatslessen en/of lidmaatschap van een schaatsvereniging in het volgende schaatsseizoen.

Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.