Coopertest

Op dinsdag 6 november vond de halfjaarlijkse Coopertest plaats op de atletiekbaan van C.A.V. Energie. Zo’n 90 atleten, verdeeld over 6 series, hebben deelgenomen aan deze 12 minutenloop. MiLa atleet Jaimy Voogt legde deze avond de verste afstand af, 3.577 m.

Als organisator kijk ik met gepaste trots terug op deze avond; De weersomstandigheden waren zeer gunstig, grote opkomst en enthousiaste vrijwilligers.

Het team inschrijvers, Inge en Inge kregen het best zwaar te verduren met de vele atleten die na in wilden schrijven, liefst allen in dezelfde serie. Zij hebben door veel schuiven en puzzelen het voor de meeste atleten toch mogelijk gemaakt te starten in de gewenste serie. Bert die met de startlijsten heen en weer liep en tussendoor de inwendige vrijwilliger voorzag van een warme drank, Jeroen die de lijsten verwerkte in de uitslag. Hans, Jeanette, José en Jeannette telden de gelopen ronden en noteerden de uiteindelijke afstand na 12 minuten. Aad verzorgde iedere serie het begin- en eindsignaal en waakte over de 400 m. klok. Klaas, iedere Coopertest te vinden bij de 200 m. klok. En Erik die de hele avond gezellig aan elkaar praatte en de atleten op ongekende wijze aanmoedigde.

Dankzij dit inmiddels zo ervaren team vrijwilligers kon ik zelf mee doen aan de Coopertest. Ik stond ingedeeld in serie 2, start 19.40 uur.

Na een korte warming up moest het gaan gebeuren. Wat er precies gebeurde weet ik niet, maar ’t was niet veel. Ik startte redelijk, maar iedere ronde ging ik langzamer. Zoals speaker Erik terecht vaststelde: “Esther ziet eruit alsof ze de laatste tijd wat te weinig getraind heeft”. Bij het 11 minutensignaal was ik nog ver verwijderd van de 2.000 m. Maar goed, die ging ik halen. Uiteindelijk werd het 2.152 m. Ik kan me niet heugen dat ik ooit zo’n matig resultaat heb gehaald. Maar… Ik heb meegedaan! En weer iets om te verbeteren.

Dit bericht is geplaatst in C.A.V. Energie, Sport met de tags . Bookmark de permalink.

1 Response to Coopertest

Reacties zijn gesloten.