Testloop voor Dam tot Damloop

Het zag er even naar uit dat ik deze week helemaal niet zou lopen. Vrijdagochtend vond mijn rechter knie het welletjes, 3 weken pijnvrij was blijkbaar lang genoeg… Toch heb ik het er vanochtend op gewaagd de geplande duurloop  te gaan doen met mijn buddy Jeroen. Over 3 weken lopen wij de Dam tot Damloop, 10 Engelse Mijl voor KNGF Geleidehonden en hiervoor moeten uiteraard wat kilometers getraind worden. Het is me de laatste maanden helaas niet gelukt voldoende te trainen, 1 à 2 keer per week is echt te weinig! Conditie en tempo zijn behoorlijk achteruit gegaan.

Om 9.15 uur vertrokken Jeroen en ik voor een ‘Rondje Kijfhoek’, een rondje van ca. 17 km. De eerste kilometers gingen niet erg vlot, maar het tempo  ging langzaam sneller. De lucht trok open, de zon ging volop schijnen en het werd zwaar, heel zwaar. De kilometers leken langer dan ooit, zelfs de laatste honderd meter voelden alsof er geen einde aan kwam. De 16,1 km. afgelegd in 1:44. Lang geleden dat ik zo langzaam heb gelopen, maar… ik heb het wel gehaald. Ik moet mijn streeftijd voor 20 september echt bijstellen. Had gedacht onder de 1:30 te kunnen lopen, maar denk dat 1:40 reëler is. Garmin Connect

We zullen zien… De afstand zit nu in de benen, nu het tempo nog! Heb nog 3 weken om heraan te werken.

De donaties die voor KNGF Geleidehonden zijn binnen gekomen, overtreffen al mijn verwachtingen. In eerste instantie had ik de ‘taget’ gezet op € 350,-. Dit heb ik tussentijds steeds verhoogd en deze staat nu op € 750,- en zelfs dit bedrag is al overtroffen! Geweldig, alle bijdragers hartelijk bedankt!!!!

Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags , . Bookmark de permalink.