Energie Kerstloop

Op 18 december 2011 vond bij C.A.V. Energie de 11de Energie Kerstloop. Om 13.00 ur stond ik aan de start voor de 10 E.M. (16,1 km). De tweede in mijn loopbaan en ik was er op gebrand een PR te lopen. Met mijn tijd van ruim 1:42 in juni 2010 was ik niet lang niet tevreden. Ik heb daarna in trainingen zelfs harder gelopen.

Begin oktober besloot ik mee te doen en ook toen begon mijn voorbereiding. Deze was wat vreemd, daar ik begin november even spontaan een halve marathon ging lopen, welke overigens zeer naar tevredenheid verliep. Op deze heerlijke loop kon ik redelijk lang teren, maar haalde 18 december net niet. De laatste week waren de trainingen moeizaam, kwam niet vooruit.

Er stond veel wind en dat was als je ‘em meehad helemaal niet erg. Na zo’n 8 km kreeg ik het erg zwaar, de vermoeidheid overviel me en de wind kreeg ik tegen. Helaas een aardig verval in de laatste kilometers en niet onder de 1:40 kunnen komen.

Maar wel een PR! 1:40:41, twee minuten sneller dan anderhalf jaaar geleden. Tot mijn grote vreugde bleek ik ook nog tweede te zijn in mijn categorie, dus ontving ik bij de prijsuitreiking een enveloppe.

Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.